×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

ZOWIE EC2

1
Utvecklingen har varit lång och utdragen, men för lite mer än en månad sedan gick ZOWIE och vår svenska e-sport-profil HeatoN ut med sin EC-serie. En serie som består av möss i två olika storlekar samt två olika färger. Svart och vit. Undertecknad har lagt vantarna på en vit EC2. Jag vet att ni väntat på recensionen, så här kommer den!
För ett par veckor sedan knackade FedEX på min dörr, jag öppnade dörren, skrev under och fick mitt paket. Till min stora fasa så hade FedEX misshandlat mitt paket, det såg faktiskt ut som de spelat brännboll och mitt paket var den där plattan som man stampa på för att ”bränna” någon.

Men som tur var låg min ZOWIE EC2 i tryggt förvarat i sin förpackning. Som ni kanske förstår så var själva förpackningen åt helvete. Men innehållet klarade sig fint.
ZOWIE EC2

Musen är utvecklad av ZOWIE i samarbete med en av världens största e-sport-profiler HeatoN. ZOWIE och HeatoN har valt att skapa en mus som innehåller en optisk sensor istället för en laser. Lasertekniken har under en längre tid kritiserats av oss gamers för att den inte håller måttet fullt ut. Men med EC2 slipper du oroa dig över de problem som eventuellt uppstår med en mus som bygger på lasertekniken.

Designen skulle jag beskriva som en mix mellan Razer Deathadder och Microsofts 3.0a. EC2 ligger med andra ord som den ska i handen och har ett yttre som är relativt välkänt. Jag menar, vem här har inte ägt eller testat en MS 3.0a eller en Deathadder för den delen?

Det sitter två standardknappar ovanför tumgreppet som du i sedvanlig ordning kan programmera själv. Utöver dessa två har vi scrollen som faktiskt gör lite ljud från sig men känns allmänt stabil och säker. Längst ner på musen så har vi en liten ZOWIE-logotyp, den varken lyser eller blinkar, vilket faktiskt är rätt skönt. Under musen finns också en knapp där du kan byta DPI-inställningen. Det finns tre alternativ att välja mellan:
Röd: 500 DPI
Lila: 1000 DPI
Blå: 2000 DPI
Under EC2 så har vi två stora glidz som i praktiken ger dig en stadig mus och när du väl behöver byta ut glidzen krävs det inte så mycket jobb. I videon nedan visar jag allt som jag beskrivit ovan:



För er som är intresserade av att se hur ZOWIE EC2 ligger mot andra möss, kika på bilderna nedan:



Jag har så klart även testat spela med EC2. Jag försökte under en hel kväll hårdpressa olika spel för att se om jag kunde hitta några ”brister” – till min stora förvåning lyckades jag inte hitta några, eftersom musen inte bygger på en lasersensor så var det inga problem att göra grymma vändningar in-game eller att spela på en vit musmatta. Du kan även köra musen på 500Hz, vilket många uppskattar! Något som jag nästan höll på att glömma är att du inte behöver några drivrutiner, det är bara att plugga in och spela!

Värt att notera:
Specifikation
Frames Per Second: 6,500 
Inches Per Second: 40
Dots Per Inch: 500/1,000/2,000
Max. Acceleration: 15G
1,000Hz USB report rate
Connector: USB
Buttons: 5
Dimensions: 
EC1: 128 x 43 x 62~70 mm
EC2: 120 x 40 x 58~65 mm
Length of cable: 2m / 6.6 ft 

Features
100% stable optical mouse developed for gaming by HeatoN
Ergonomic designed right hand gaming mouse
1.5 mm lift-off distance due to custom developed ZOWIE-lens
Improved mouse wheel system
500/1,000/2,000 DPI adjustment 
1,000Hz USB report rate 
Operating System: 
Win2000/XP/VISTA/7
Mac OS X v10.2 after

Pris:
~600 SEK
Prisjakt

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

54 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 54 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..