×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Corsair Katar

1
”Less is more”, brukar det påstås. I det här fallet får den som lever efter denna nedskalade princip en mus som måste passa perfekt. Vi talar om den lilla gamingmusen Katar från Corsair.
På baksidan av kartongen till musen återfinns Dong-jin ”Helios” Shin, före detta junglare i Dignitas League of Legends-lag. Enligt honom har Katar ”... den prestanda jag behöver, komforten jag vill ha och alla mina inställningar bara ett klick bort.” Låter det lovande? Konstigt vore det annars, för det är trots allt ett säljknep av rang. Låt något ”proffs” gå i god för produkten, billigt och enkelt. Vänder vi i stället på kartongen får vi veta det mesta som finns att veta om Katar. Den väger endast 85 gram och har en sensor som klarar av 8000 DPI. Dessutom får vi se hur musen faktiskt ser ut.

Testet




Väl uppackad står det klart att ja, det var som allt. För vi möts av en väldigt liten mus (110,7 × 63,9 × 38,4 mm), med gummerade, gräppvänliga sidor och en behandlad rygg som gör den bekväm att hålla i. Sedan är det två knappar, en scroller samt en DPI-knapp. That’s it. Ja, förutom musens 1,8 meter USB-sladd, i gummi.

Vi kan göra bort att prata om det mindre bra med denna mus, som främst riktar sig mot FPS- och MOBA-spelare. Scrollen rullar på tok för lätt, dess knapp är knepig att trycka ner och DPI-knappen är alldeles för lätt att komma åt ifall man försöker trycka ner scrollhjulet. På det hela taget inte direkt någon jättehit, då de enda övriga två knapparna är de vanliga för höger- respektive vänsterklick. Sedan är den väldigt liten. Jag kan se framför mig hur jag använder denna som en resemus, ifall jag verkligen har ont om utrymme och inte kan klämma ner en mus i normalstorlek. Men annars? Nja, jag tycker inte den är speciellt bekväm för mina händer, som ändå inte är speciellt stora, oavsett vilket grepp jag prövar.

Men lugn, allt är inte ve och fasa. Först och främst har musen en hög byggkvalitet. De greppvänliga sidorna består av triangelformade upphöjningar som känns bekväma att hålla i och ger god kontroll. Musen kan dessutom med fördel användes av både höger- och vänsterhänta. Att DPI:n går att ställa ner så lågt som till 100 för att sedan toppa på 8000 är även det något som kan locka. Musen bjuder dessutom på rejäla glidytor undertill som, med lite fantasi, kan tyckas likna ett pumpaansikte.
Tekniska specifikationer:

DPI 100 - 8000 dpi
Sensor Type Optical (Avago 3090)
Mouse Backlighting Red
Programmable Buttons 4
Rate Selectable 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz
On-board Memory Yes
Weight 85g
Mouse Feet
Extra Large PTFE
CUE Software Enabled
Cable 1.8m Tangle Free Rubber
Dimensions 110.7mm x 63.9mm x 38.4mm
Nu går ju faktiskt även DPI-knappen att programmera om, ifall någon annan funktion önskas på den då du spelar. Och i spel gör den det som den ska. Jag märker inga problem med den vid normal användning och den känns pålitlig rakt igenom. Med andra ord en mus som gör sitt jobb, men som passar långt ifrån alla.

Den här musen placerar sig kring början på mellansegmentet rent prismässigt med sina 399 kronor. Här någonstans känner jag att musen får svårt att hävda sig, det är bokstavligt talat väldigt lite mus för pengarna. Men som sagt var, tack vare att den även passar vänsterhänta och att det finns de som föredrar små möss kan jag ändå tänka mig att det finns en marknad för den. Om det sedan är här i Sverige, ja det vet jag helt enkelt inte. Betyget? Den får en sexa, för att det ändå är en välgjord mus. Men för mig personligen är det verkligen inte något att ha.

Positivt:
  • Bra kvalitet.
  • Både för höger- och vänsterhänta.
Negativt:
  • För liten för de flesta.
  • DPI-knappen är för lättåtkomlig.
Pris:
  • Från 399 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt

Fler givande recensioner hittar ni i den eminenta Prylguiden.

Betyg

6 / 10

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..