×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Artikel: Möt GeT_RiGhTs yngsta men största fan

12
Möt Carter. Han älskar Counter-Strike: Global Offensive och är ett stort fan av Ninjas in Pyjamas, speciellt deras superstjärna Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund. Ja just ja, Carter är fyra år gammal. Här är berättelsen om en av de största, men yngasta, fansen inom esporten. Här är Carter Schlabaugh.
Ni kommer kanske ihåg hur NiP-spelaren Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund la ut en video på sin twitter i vilken vi kunde se en liten pojkes reaktion på när han får ett paket från den svenska stjärnan. Paketet innehöll merchandise. Berättelsen spreds och många fascinerades av pojken uppenbara dedikation till NiP och stjärnspelaren. Så även vi på Fragbite, därför tog vi kontakt med pojkens pappa för att ta reda på mer om denna fantastiska lilla framtida proffsspelare.

Carter Schlabaugh föddes 2011 och bor i den relativt lilla kuststaden Sarasota i Florida, USA. Var han fick sitt esportintresse ifrån? Hans pappa, Grant Schlabaugh.


“Min son började titta på när jag spelade då han var runt två år. Runt när han fyllde tre började jag låta honom testa”, berättar Grant när vi frågar hur allting startade.



Se när Carter spelar Counter-Strike: Global Offensive.


Och det första spel som Carter kom att testa var, självklart, Counter-Strike: Global Offensive. Grant startade en match mot bottar i deathmatch-läge och lät sin son använda musen medan han själv hade kontroll över tangentbordet. Senare, när Carter började lära sig, lärde Grant honom att använda sig av tangenterna för att gå framåt samt bakåt. Efter ett tag lärde han sedan sin son resterande tangenter. Men det stora intresse för gaming och CS:GO kom inte enbart genom att titta på när hans pappa spelade eller genom att spela själv. Carter fick ofta göra sin pappa sällskap och titta på professionella matcher via streams.


”Han har tittat på CS:GO i princip sedan han var två år, men han började inte förstå spelet fullt ut förrän nyligen. Nu är han i det läge att han känner igen de flesta topplagens logotyper och kan namnge ganska många spelare", förklarar Grant och fortsätter: ”Nu när det är en turnering brukar vi titta på matcherna tillsammans som med vilken annan sportmatch som helst.”


Hur kom det sig att Carter favoriserar svenska Ninjas in Pyjamas när han själv kommer från USA? En förklaring kan tänkas vara pappans intresse för laget. Grant berättar för Fragbite hur han alltid har favoriserat att heja på NiP under turneringar, något som resulterat i att Carter har sett en hel del NiP-matcher. Men när det kommer till att välja Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund som sin favoritspelare verkar valet helt och hållet ha varit Carters egna.


”Ärligt talat vet jag inte riktigt hur han bestämde sig för att GeT_RiGhT var hans favoritspelare... Att han valde GeT_RiGhT till sin favoritspelare var 100% hans egna beslut.


Med Alesund som sin nummer ett finns det dessutom en uppenbar nummer två för Carter. Denna position tillhör den amerikanske AWP-spelaren Tyler ”Skadoodle” Latham från Cloud9. Anledningen till detta val blir rätt uppenbar när vi får veta hur Carter blev visad en fragfilm med Skadoodle, en video som Carter sedan har titta på ”säkert 100 gånger” enligt pappan.

Men det är inte bara spel som gäller för Carter, han är faktiskt en riktigt liten atlet och spelar basket, fotboll samt amerikansk fotboll. Han går dessutom i skolan, något han verkligen älskar. Men när han fick frågan i skolan om vad han vill göra i framtiden och vad han vill bli när han växer upp var svaret självklart för Carter. Han skulle vilja bli en professionell gamer.

Tillbaka så till videon i vilken Carter mottog ett paket från den svenska proffsspelaren Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, som fick oss att kontakta hans pappa. Vi får veta att det var Alesund själv som tog kontakt med pappa Grant efter att han sett en sedan tidigare publicerad video med Carter. Alesund bad om Carters adress och resten är, som man brukar säga, historia.


Se när Carter får sitt paket från "GeT_RiGhT".


Den välspridda videon har blivit omskriven av ett flertal mediesajter och Grant Schlabaugh är överväldigad av den respons videon har genererat.


”Jag skulle vilja berätta hur fantastisk all positiv feedback har varit för videon. Jag lade ursprungligen upp den och tänkte att den kanske skulle få några hundra visningar och sen fullkompligt exploderade det till något mycket större. Tack till alla som har skickat mig positiva meddelanden och kommentarer till videon”, utbrister han när ämnet nämns.


När vi frågade Grant vad Carter skulle vilja säga, om något, till den svenska esportscenen blev svaret lika givet som sand i Sahara:


”Passa er, Fnatic!”



Carter Schlabaugh. Lägg namnet på minnet, för någon gång i framtiden kan det vara han som har unga fans över hela världen.

Foto från Grant Schlabaugh

31 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 31 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..