×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Recension: Razer Kraken 7.1 Chroma

1
Det var ganska länge sedan vi tog del av något från Razers utbud av gamingprodukter, men nu är det dags att ta en titt på deras Chroma-serie.
Först ut är headsetet Kraken 7.1 Chroma.

Testet

Kraken 7.1 Chroma är ett headset som kvalar in bland de mer lättbyggda headseten utan att på något sätt vara bland de lättaste. Bygget är av plast, även bågen och trots det känns det relativt rejält. Dock skramlar kåporna lite från fästet mot bågen när man rör på headsetet. Detta beror troligen på att man kan vika in kåporna mot bågen för att förenkla transport. Kåporna är ganska stora, men något större hade varit önskvärt då mina öron precis får plats. Hamnar headsetet lite snett så klämmer det åt. Kuddarna på kåporna är mjuka och fina i någon form av fuskskinn, vilket är normalt. Jag upplever aldrig att det blir varmt eller svettigt, däremot får jag ont av ett för hårt tryck mot huvudet under längre sessioner. Detta är något som har fortsatt trots flertalet veckors användning.





På vänster kåpa finner en utdragbar mikrofon, med en muteknapp som jag letade länge efter. Den sitter nämligen längst ut på mikrofonen. Mikrofonen har en upplyst kant som visar om mikrofonen är på eller ej. Designmässigt märks det att de lagt lite tid på headsetet. Det är verkligen inte tal om något hafsjobb.

Någon volymkontroll får man inte med och sladden upplevs som kort. Det är den egentligen inte då den mäter hela två meter, men sladden korvar upp sig, och min har redan tappat en halvmeter trots flertalet försök till att räta ut den.

Tidigare har Kraken funnits i modellerna Kraken, Kraken Pro, Kraken Pro Neon (flera fäger), Kraken USB, Kraken for Xbox One och Kraken Forged Edition. Vi har inte testat någon av de andra versionerna, men de första tre versioner har stereoljud, medan de efterföljande USB-versionerna har 7.1 surround. Även Kraken 7.1 Chroma har USB-kontakt.

För att komma åt Krakens fulla potential måste man installera Razers mjukvara kallad Synapse 2.0. När man kopplar in headsetet i datorn tänds en Razerlogo på varje kåpa som automatiskt går igenom ett färgschema. I Synapse får man gå igenom en kalibrering av ljudet. Därefter kommer man åt det mesta. Volym (Bass Boost, Sound normalization, Voice clarity, volym av inkommande ljud), Mikrofon (Volym, Volym normalization, Mic sensitivity, ambient noise reduction), Mixer (Justera olika ljudkällors volym åtskillt), EQ med ett flertal förinställda lägen samt manuell justering, Lightning (Static, Breathing, Spectrum cycle eller av), det går även att synka om man har fler Razer produkter från deras Chroma-serie så de beter sig likadant med färgerna. Headset har förutom PC även stöd för Mac och Playstation 4.

Ljudmässigt är det lite varierande resultat, under musiklyssning upplevs basen som svårväckt. Det krävs lite volym innan den kommer igång och när den gör det blir det lätt för mycket och den tar över, vilket naturligtvis medför att man tappar lite djup. Gillar man det kommer man säkert uppleva basen som kraftfull. I spel, framförallt FPS-spel där man inte spelar med surroundljud tappar man information och det blir ingen favorit, men i spel med stöd för surroundljud så lever headsetet upp och levererar en trevlig spelupplevelse. Mikrofonen levererar ett klart och tydligt ljud, men vissa klagar på att det låter som jag sitter i ett litet rum, vilket inte är fallet.

För spelare som gillar surroundljud kan Kraken 7.1 Chroma rekommenderas om man har ett något mindre huvuden, jag kom aldrig riktigt överens och fick ont under längre sessioner. Musiklyssnare med krav får leta vidare. Prismässigt kommer nog flera reagera, billigaste jag hittar hos seriösa butiker är 927 kronor, vilket är en hel del även för ett väldesignat 7.1-headset

Positivt:
  • Bra 7.1-ljud
  • Många ljudmässiga justeringsmöjligheter
  • Ganska lätta
Positivt och negativt:
  • Går att fälla ihop, men skramlar i fästena
  • Väldesignad, men plastigt
Negativt:
  • Obekväma under längre sessioner, trycker och ganska små kåpor
  • Inget för musiklyssnare
  • Saknar volymkontroll
Pris:
  • Från 927 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

Betyg

5 / 10

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..